Liste di Stâts dal mont

De Vichipedie, la enciclopedie libare dute in marilenghe.
Jump to navigation Jump to search

Atenzion: Cheste pagjine e je di comedâ,
par lis modifichis dai non dai stâts, par intant, fâs riferiment al
progjet stâts


Cheste e je une liste par ordin alfabetic dai stâts dal mont. Ca a son includûts i 191 stâts che a son membris de Nazions Unidis plui Taiwan, la Citât dal Vatican e la Autoritât Palestinês (che e à dome un ricognossiment parziâl).

Par une liste di teritoris dipendents di altris stâts o ocupâts militarmentri cjale invezit: Elenc dai teritoris dipendents

Top - 0-9 A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V X Y Z

Liste[cambie | modifiche il codiç]

Non Capitâl Membri ONU Dispute su la sovranitât
bandere Afghanistan Stât membri Nissune
bandiere Albanie Tirane Stât membri Nissune
bandere Alzerie Stât membri Nissune
bandiere Andore Stât membri Nissune
bandere Angole Stât membri Nissune
bandere Antigue e Barbude Stât membri Nissune
Arabie Saudide Stât membri Nissune
bandere Argjentine Stât membri Nissune
bandiere Armenie Stât membri No ricognossût dal Pachistan
bandere Australie Stât membri Nissune
bandiere Austrie Stât membri Nissune
bandere Azerbaizan Stât membri Nissune
bandere Bahamas
bandere Bahrain
bandere Bangladesh
bandere Barbados
bandiere Belgjiche
bandere Belize
bandere Benin
bandere Mianmar (Birmanie)
bandere Bhutan
bandiere Bielorussie
bandere Bolivie
bandiere Bosgne-Erzegovine
bandere Botswana
bandere Brasîl Brasilie
bandere Brunei
bandiere Bulgarie Sofie
bandere Burkina Faso Vagadugu
bandere Burundi
bandere Camboze
bandere Camerun
bandere Canadà Otave
bandere Cap Vert
bandere Republiche Ceche Praghe
bandere Republiche Centriafricane
bandere Çad
bandere Cine Pechin No ricognossût in part. Riclamade de Republiche di Cine (Taiwan)
bandere Kenya
bandere Cile Santiago dal Cile
bandere Cipri Nicosie
bandere Colombie Bogotà
bandere Comoris
bandere Congo-Brazzaville
bandere Congo-Kinshasa
bandere Coree dal Nord Piongiang
bandere Coree dal Sud Seûl
bandere Kazakhstan Nur-Sultan
Cossovo Pristine
bandere Kirghizstan
bandere Cueste di Avoli
bandere Cueste Riche
bandiere Cravuazie Zagabrie
bandere Cube L'Avane
bandiere Danimarcje Copenaghen
bandere Dominiche
bandere Republiche Dominicane Santo Domingo
bandere Ecuador
bandere Egjit
bandere Emirâts Araps Unîts
bandere Eritree
bandiere Estonie Talin
Esuatini
bandere Etiopie Adis Abebe
bandere Fizi
Filipinis
bandiere Finlande Elsinchi
bandiere France Parîs
bandere Gabon
bandere Gambie
bandere Gjeorgjie
bandiere Gjermanie Berlin
bandere Gane
bandere Gjamaiche
bandere Gjapon Tocjo
Zibuti
bandere Jordanie
Gnove Zelande Velinton
bandere Grecie Aten
bandere Grenade
bandere Haiti
bandere Honduras
Il Salvador
bandere Indie Gnove Delhi
bandere Indonesie
bandere Iran
bandere Irak
bandere Irlande Dublin
bandiere Islande Reicjavic
bandere Israêl Jerusalem
bandere Italie Rome
Isulis Marshall
bandere Kiribati
bandere Kuwait
bandere Laos
Lesoto
bandere Letonie
bandere Liban
bandere Liberie
bandere Libie
bandere Liechtenstein Faduz
bandere Lituanie
bandere Lussemburc
bandere Macedonie dal Nord Scopie
Madagascar
Malawi
Malaisia
Maldivis
Mali
Malte
Maroc
Mauritanie
Maurizius
Messic Citât dal Messic
bandere Mianmar (Birmanie)
bandere Micronesie
Moldavie Chissinau
Muini, Principât di
Mongolie Ulan Bator
Montneri Podgorize
Mozambîc
Namibie
Nauru
Nepal
Nicarague
Nizar
Nizerie
bandiere Norvegje Oslo
Oman
bandere Ongjarie Budapest
bandiere Paîs Bas Amsterdam
Pachistan Islamabad
Palau
Panamà
Papue Gnove Vuinee
Paravuai
Perù
bandere Polonie Varsavie
bandere Portugal Lisbone
Qatar
bandere Ream Unît Londre
bandere Romanie Bucarest
Ruande
bandiere Russie Mosche
bandere Sant Cristoful e Nevis
bandere Sante Luzie
Sant Vincent e Grenadine
Salomone
Samoe
San Marin
Sant Tomâs e Princip
Seisjel
Senegal
bandere Serbie Belgrât
Siere Leon
bandere Singapôr
bandere Sirie
bandere Slovachie Bratislave
bandere Slovenie Lubiane
Somalie
bandere Spagne Madrid
Sri Lanke
bandiere Stâts Unîts di Americhe Vossinton
Repubbliche Sudafricane
Sudan
Suriname
bandiere Svezie Stocolme
3by2white.svgbandiere3by2white.svg Svuizare Berne
Tagichistan
Tailandie
Taiwan -
Tanzanie
Timor Est
bandere Togo
Tonga
Trinitât e Tobago
Tunisie
bandere Turchie Ancare
bandere Turkmenistan
Tuvalu
bandere Ucraine Chief
Ugande
Uruvuai
Uzbechistan
Vanuatu
Citât dal Vatican
Venezuele
Vietnam Anoi
Vuatemale
bandere Guiane
bandere Guinee
bandere Guinee-Bissau
bandere Guinee Ecuatoriâl
Jemen
Zambie
Zimbabue