Liste di Stâts dal mont

De Vichipedie, la enciclopedie libare dute in marilenghe.

Atenzion: Cheste pagjine e je di comedâ,
par lis modifichis dai non dai stâts, par intant, fâs riferiment al
progjet stâts


Cheste e je une liste par ordin alfabetic dai stâts dal mont. Ca a son includûts i 191 stâts che a son membris de Nazions Unidis plui Taiwan, la Citât dal Vatican e la Autoritât Palestinês (che e à dome un ricognossiment parziâl).

Par une liste di teritoris dipendents di altris stâts o ocupâts militarmentri cjale invezit: Elenc dai teritoris dipendents

Top - 0-9 A B C D E F G H I K L M N O P Q R S T U V X Y Z

Liste[cambie | modifiche il codiç]

Non Capitâl Membri ONU Dispute su la sovranitât
bandere Afghanistan Cabul Stât membri
bandiere Albanie Tirane Stât membri
bandere Alzerie Alzers Stât membri
bandiere Andore Andore la Viele Stât membri
bandere Angole Luande Stât membri
bandere Antigue e Barbude Saint John’s Stât membri
Arabie Saudide Riyad Stât membri
bandere Argjentine Buenos Aires Stât membri
bandiere Armenie Erevan Stât membri No ricognossût dal Pachistan
bandere Australie Canbere Stât membri
bandiere Austrie Viene Stât membri
bandere Azerbaizan Baku Stât membri
bandere Bahamas Nassau Stât membri
bandere Bahrain Manama Stât membri
bandere Bangladesh Dhaka Stât membri
bandere Barbados Bridgetown Stât membri
bandiere Belgjiche Brussels Stât membri
bandere Belize Belmopan Stât membri
bandere Benin Porto-Novo Stât membri
bandere Bhutan Thimphu Stât membri
bandiere Bielorussie Minsk Stât membri
bandere Bolivie La Paz Stât membri
bandiere Bosgne-Erzegovine Sarajevo Stât membri
bandere Botswana Gaborone Stât membri
bandere Brasîl Brasilie Stât membri
bandere Brunei Bandar Seri Begawan Stât membri
bandiere Bulgarie Sofie Stât membri
bandere Burkina Faso Ouagadougou Stât membri
bandere Burundi Gitega Stât membri
bandere Camboze Phnom Penh Stât membri
bandere Camerun Yaoundé Stât membri
bandere Canadà Ottawa Stât membri
bandere Cap Vert Praie Stât membri
bandere Republiche Ceche Praghe Stât membri
bandere Republiche Centriafricane Bangui Stât membri
bandere Çad N’Djamene Stât membri
bandere Cine Pechin Stât membri No ricognossût in part. Riclamade de Republiche di Cine (Taiwan)
bandere Kenya Nairobi Stât membri
bandere Cile Santiago dal Cile Stât membri
bandere Cipri Nicosie Stât membri
bandere Colombie Bogotà Stât membri
bandere Comoris Moroni Stât membri
bandere Congo-Brazzaville Brazzaville Stât membri
bandere Congo-Kinshasa Kinshasa Stât membri
bandere Coree dal Nord Piongjang Stât membri
bandere Coree dal Sud Seûl Stât membri
bandere Kazakhstan Nur-Sultan Stât membri
Cossovo Pristine Stât membri
bandere Kirghizstan Biškek Stât membri
bandere Cueste di Avoli Yamoussoukro Stât membri
bandere Cueste Riche San José Stât membri
bandiere Cravuazie Zagabrie Stât membri
bandere Cube La Avane Stât membri
bandiere Danimarcje Copenaghen Stât membri
bandere Dominiche Roseau Stât membri
bandere Republiche Dominicane Santo Domingo Stât membri
bandere Ecuador Quito Stât membri
bandere Egjit Il Cairo Stât membri
bandere Emirâts Araps Unîts Abu Dhabi Stât membri
bandere Eritree Asmare Stât membri
bandiere Estonie Talin Stât membri
eSwatini Mbabane e Lobamba Stât membri
bandere Etiopie Adis Abebe Stât membri
bandere Fizi Suva Stât membri
Filipinis Manile Stât membri
bandiere Finlande Helsinki Stât membri
bandiere France Parîs Stât membri
bandere Gabon Libreville Stât membri
bandere Gambie Banjul Stât membri
bandere Gjeorgjie Tbilisi Stât membri
bandiere Gjermanie Berlin Stât membri
bandere Gane Accra Stât membri
bandere Gjamaiche Kingston Stât membri
bandere Gjapon Tokyo Stât membri
Zibuti Zibuti Stât membri
bandere Jordanie Amman Stât membri
Gnove Zelande Wellington Stât membri
bandere Grecie Aten Stât membri
bandere Grenade Saint George’s Stât membri
bandere Haiti Port-au-Prince Stât membri
bandere Honduras Tegucigalpa Stât membri
El Salvador San Salvador Stât membri
bandere Indie Gnove Delhi Stât membri
bandere Indonesie Gjacarte Stât membri
bandere Iran Teheran Stât membri
bandere Irak Baghdad Stât membri
bandere Irlande Dublin Stât membri
bandiere Islande Reykjavik Stât membri
bandere Israêl Jerusalem Stât membri
bandere Italie Rome Stât membri
Isulis Marshall Majuro Stât membri
bandere Kiribati Tarawa Sud Stât membri
bandere Kuwait Al Kuwait Stât membri
bandere Laos Vientiane Stât membri
Lesotho Maseru Stât membri
bandere Letonie Righe Stât membri
bandere Liban Beirut Stât membri
bandere Liberie Monrovie Stât membri
bandere Libie Tripui Stât membri
bandere Liechtenstein Vaduz Stât membri
bandere Lituanie Vilnius Stât membri
bandere Lussemburc Lussemburc Stât membri
bandere Macedonie dal Nord Skopje Stât membri
Madagascar Antananarivo Stât membri
Malawi Lilongwe Stât membri
Malaisie Kuala Lumpur Stât membri
Maldivis Male Stât membri
Mali Bamako Stât membri
Malte La Valete Stât membri
Maroc Rabat Stât membri
Mauritanie Nouakchott Stât membri
Maurizius Port Luis Stât membri
Messic Citât dal Messic Stât membri
bandere Mianmar (Birmanie) Naypyidaw Stât membri
bandere Micronesie Palikir Stât membri
Moldavie Chissinau Stât membri
Muini, Principât di Muini Stât membri
Mongolie Ulan Bator Stât membri
Montneri Podgorize Stât membri
Mozambîc Maputo Stât membri
Namibie Windhoek Stât membri
Nauru Nissune (de iure), Yaren (de facto) Stât membri
Nepal Katmandu Stât membri
Nicarague Manague Stât membri
Nizer Niamey Stât membri
Nizerie Abuje Stât membri
bandiere Norvegje Oslo Stât membri
Oman Mascate Stât membri
bandere Ongjarie Budapest Stât membri
bandiere Paîs Bas Amsterdam Stât membri
Pachistan Islamabad Stât membri
Palau Ngerulmud Stât membri
Panamà Citât di Panamà Stât membri
Papue Gnove Guinee Port Moresby Stât membri
Paravuai Asunción Stât membri
Perù Lime Stât membri
bandere Polonie Varsavie Stât membri
bandere Portugal Lisbone Stât membri
Qatar Doha Stât membri
bandere Ream Unît Londre Stât membri
bandere Romanie Bucarest Stât membri
Ruande Kigali Stât membri
bandiere Russie Mosche Stât membri
bandere Sant Cristoful e Nevis Basseterre Stât membri
bandere Sante Luzie Castries Stât membri
Sant Vincent e Grenadine Kingstown Stât membri
Salomone Honiara Stât membri
Samois Apia Stât membri
San Marin San Marin Stât membri
São Tomé e Príncipe São Tomé Stât membri
Seychelles Victoria Stât membri
Senegal Dakar Stât membri
bandere Serbie Belgrât Stât membri
Siere Leon Stât membri
bandere Singapôr Singapôr Stât membri
bandere Sirie Damasc Stât membri
bandere Slovachie Bratislave Stât membri
bandere Slovenie Lubiane Stât membri
Somalie Mogadis Stât membri
bandere Spagne Madrid Stât membri
Sri Lanke Sri Jayawardenapura Kotte Stât membri
bandiere Stâts Unîts di Americhe Washington Stât membri
Repubbliche Sudafricane Bloemfontein, Citât dal Cjâf, Pretorie Stât membri
Sudan Khartum Stât membri
Sudan dal Sud Gjube Stât membri
Suriname Paramaribo Stât membri
bandiere Svezie Stocolme Stât membri
3by2white.svgbandiere3by2white.svg Svuizare Berne Stât membri
Tagichistan Dušanbe Stât membri
Tailandie Bangkok Stât membri
Taiwan Taipei Ricognossût di 13 stâts e de Sante Sede
Tanzanie Dodome Stât membri
Timor Est Dili Stât membri
bandere Togo Lomé Stât membri
Tonga Nukuʻalofa Stât membri
Trinitât e Tobago Port of Spain Stât membri
bandere Tunisie Tunîs Stât membri
bandere Turchie Ancare Stât membri
bandere Turkmenistan Aşgabat Stât membri
bandere Tuvalu Funafuti Stât membri
bandere Ucraine Kiev Stât membri
bandere Ugande Kampala Stât membri
bandere Uruvuai Montvideu Stât membri
bandere Usbechistan Tashkent Stât membri
bandere Vanuatu Port Vila Stât membri
bandere Citât dal Vatican Citât dal Vatican osservadôr
bandere Venezuele Caracas Stât membri
bandere Vietnam Hanoi Stât membri
bandere Guatemale Citât dal Guatemale Stât membri
bandere Guiane Georgetown Stât membri
bandere Guinee Conakry Stât membri
bandere Guinee-Bissau Bissau Stât membri
bandere Guinee Ecuatoriâl Malabo Stât membri
bandere Jemen Sana’a (de iure), Aden (provisorie) Stât membri
bandere Zambie Lusaka Stât membri
bandere Zimbabue Harare Stât membri