Liste toponims furlan-talian

De Vichipedie, la enciclopedie libare dute in marilenghe.
Jump to navigation Jump to search

Liste dai Toponims furlan-talian in grafie uficiâl publicade dal OLF tal 2002.

NOTE: loc. al è il non dal toponim scrit seont la variant locâl dal furlan 
Cartel par talian e furlan.jpg

A[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Adorgnan Adorgnano
Albane (loc. Albana) Albana
Alchede [À-] (loc. Nalcheda) [Nà-] Àlcheda
Almadis (loc. Almades) Almadis
Andreis (loc. Andrees) Andreis
Andreuce Andreuzza
Anduins Anduins
Angoriis Angoris
Antognan Ontagnano
Savoneles Aonedis
Aplie [à-] Aplia
Aprilie Aprilia Marittima
Aquilee (loc. Aquilea) Aquileia
Archele [A-] (loc. Archela) [A-] Arcola
Are Grande Ara Grande
Are Piçule Ara Piccola
Ariis Ariis
Armâs Armasio
Artugne (loc. Artugna) Artugna, torrente
Arzin, Cjanâl dal [-zìn] Arzino, Val d'
Arzin, l' [-zìn] Arzino, Torrente
Atimis Attimis
Aupe, la Aupa, Torrente
Ausse, la (loc. Aussa, la) Ausa, Fiume
Avile (loc. Vile e Avile) Avilla
Avoltri (loc. Davùatri) Avoltri
Avon Avon

B[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Bagnarie Bagnaria Arsa
Bagnarole (loc. Bagnarola) Bagnarola
Baldassarie Baldasseria
Bant Bando
Baracêt Barazzetto
Barbean Barbeano
Barcis (loc. Barce) Barcis
Barcis, Lâc di Barcis, Lago di
Bartul, Val dal Bartolo,Val
Basandiele Basaldella (Campoformido, UD)
Basangjele (loc. Basangjela) Basaldella (Vivaro, PN)
Baselie Baselia
Baselie (loc. Baselia) Baseglia
Basilian Basiliano
Basoie (loc. Basoia) Basoja
Bataie Battaglia
Bean Beano
Beivars Beivârs
Belgrado Belgrât (loc. Begrât)
Beligna Biligne, la (loc. Biligna, la)
Bellazoia Bielezoie
Belvedere (Aquileia, UD) Bielvedê di Aquilee
Belvedere (Cordovado, PN) . Bielvedê di Cordovât
Belvedere (Povoletto, UD) Bielvedê di Marsuris
Beorchia Beorcje
Beorcje Costa Beorchia
Berda Berde
Bernadia, monte La Bernadie, la
Bertiolo Bertiûl
Bevazzana Bevaçane (loc. Bevassana)
Bevorchians Bevorcjans
Biauzzo Blauç
Bicinicco Bicinins
Bier Biêr
Billerio Biliris
Bivera, Monte Bivare, la (loc. Bivera)
Blancjade (loc. Blancjada) Piancada
Blessano Blessan
Bodigoi Budigoi
Bolzano (Morsano al Tagliamento, PN) Bolzan
Bolzano (S.Giovanni al Natisone, UD) Bolzan
Bonzicco Bunzic
Bôr, Zuc dal Çuc dal Bôr
Borc dal Pian Ampiano
Bordano Bordan
Bordon Bordon
Boreanis Boreanis
Borgnano Borgnan
Borgo Meduna Borc de Midune (loc. Borgomiduna)
Bosplans Busplans
Bottenicco Butinins
Braida Bottari Braide Botari (loc. Braida Botari)
Braidacurti Braidecurti (loc. Braidacurti)
Brait Brait
Branco Branc
Brancot, Monte Brancot, il
Braulìns Braulins [-lìns]
Brazzacco Breçà
Brazzano Breçan
Bressa Bresse
Brischis Briscjis
Bronzacco Bronzâs
Budoie (loc. Budoia) Budoia
Bueriis Bueris
Bugnins Bugnins
Buie Buia
Bulfons Bulfons
Bulpins Volpins
Buri Buttrio
Bût, la Bût, Torrente
Butiee Buttea

C[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Çale (loc. Çala) Cialla
Campagnole Campagnola
Çampis Zampis
Çancan (loc. Sancan) Zancan
Candaie, la (loc. Candaia, la) Candaglia, Monte
Cansei, Bosc dal (loc. Cansei, Bosc del) Cansiglio, Foresta del
Cansei, Plan dal Cansiglio, Piano del
Capin Capin di Ponente
Caprive (loc. Capriva) Capriva del Friuli
Caprizi Caprizzi
Çarvignan (loc. Sarvignan) Cervignano del Friuli
Cedarcjis (loc. Cedarcjes) Cedarchis
Cedolins Cedolins
Celant Celante
Celant Celante di Castelnovo
Cele (loc. Cela) Cella (Ovaro, UD)
Cele (loc. Siela) Cella (Forni di Sopra, UD)
Celin Cellino
Cente Centa (Nimis, UD)
Cente Centa (Prepotto, UD)
Cerdevul [-dè-] Cerdèvol
Cergneu Cergneu
Cerneglons Cerneglons
Certen Zerten, Monte
Cevraie (loc. Sevraia) Cevraia
Ciât Ciago
Cicunins Ciconicco
Ciline, Cjanâl da la Cellina, Val
Ciline, la (loc. Silina, la) Cellina, Torrente
Ciman Cimano
Cimolais (loc. Thimolei) Cimolais
Cimoliane, la (loc. la Thimoliana) Cimoliana, Torrente
Cimoliane, Val (loc. Val Thimoliana) Cimoliana, Val
Cimon, il Cimon, Monte
Ciolins, i (loc. Thiolins) Ceolini
Ciseriis Ciseriis
Cividât (loc. Sividât) Cividale del Friuli
Cjabie Cabia
Cjaçâs Cazzaso
Cjadin, il Cadin, Monte
Cjadin, il Chiadin, Monte
Cjadisore (loc. Cjadisora) Capo di sopra
Cjadremaç Cadramazzo
Cjadugnee Cadunea
Cjaicis Chiaicis
Cjalçutan, Siele (loc. Cjalçutan, Siela) Chianzutan, Sella
Cjalgjarêt Calgaretto
Cjaline (loc. Cjalina) Chialina
Cjalminis Chialminis
Cjaltee, il (loc. Cjaltea) Caltea, Torrente
Cjamin di Buri Camino (Buttrio, UD)
Cjamin di Codroip Camino al Tagliamento
Cjaminet di Buri Caminetto
Cjamoi (loc. Cjamuoi) Camolli
Cjampagne (loc. Cjampagna) Campagna
Cjamparòs Camporosso in Valcanale
Cjamparòs, Pas di Camporosso, Sella di
Cjampei Campeglio
Cjampei Chiampei
Cjampeis (loc. Cjampees) Campeis
Cjampfuarmit Campoformido
Cjampiûl Campiolo
Cjamplovul (loc. Cjamplovol) Campivolo
Cjamplunc Campolongo al Torre
Cjamplungut Campolonghetto
Cjampon Campone
Cjampon, il Chiampon, Monte
Cjampon, Siele Chiampon, Sella
Cjamuel Campomolle
Cjanâl da la Aupe Aupa, Val
Cjanâl dal Fier Canal del Ferro
Cjanâl di Grivò Canal di Grivò
Cjanalut Canalutto
Cjaneule Canebola
Cjanine, la Mont Canin, Mont
Cjanive Caneva
Cjanùs Canussio
Cjarande Chiaranda
Cjarandin Chiarandin
Cjararie (loc. Cjararia) Carraria
Cjarbone Carbona
Cjarescjatis, Siele di Cereschiatis, Sella di
Cjarescons, il Chiarescons, Monte
Cjargnà Cargnacco
Cjargne Carnia
Cjargne Carnia (Venzone, UD)
Cjargnelis, Alps Carniche, Alpi
Cjarisà Chiarisacco
Cjarlins Carlino
Cjarmacis Chiarmacis
Cjarò, il Chiarò, Torrente
Cjarpât Carpacco
Cjarpenêt Carpeneto
Cjarsò, il Chiarsò, Torrente
Cjarvà Carvacco
Cjas Casso
Cjasarse (loc. Cjasarsa) Casarsa della Delizia
Cjasâs Casaso
Cjasclans Cesclans
Cjasegnove Casanova (Martignacco, UD)
Cjasegnove Casanova (Tolmezzo, UD)
Cjaserinis (loc. Cjaserines) Caserine, Monte
Cjasesole Casasola (Chiusaforte, UD)
Cjasesole Casasola (Majano, UD)
Cjasesole (loc. Cjasasola) Casasola (Frisanco, PN)
Cjasiât Casiacco
Cjasielis Chiasiellis
Cjasotis Chiasottis
Cjassà Cassacco
Cjassiis (loc. Cjassias, Cjassies) Chiassis
Cjastelat, il Ciastelat, Monte
Cjasteons Castions
Cjasteons di Muris Castions delle Mura
Cjasteons di Strade Castions di Strada
Cjaulis (loc. Cjaulas) Chiaulis (Verzegnis, UD)
Cjaulis (loc. Cjaulas, Cjaules) Chiaulis (Paularo, UD)
Cjaurià Caporiacco
Cjaurleç [-lèç-] Ciaurlec, Monte
Cjavaç Cavazzo Carnico
Cjavaç, Lâc di (loc. il Lâc) Cavazzo, Lago di
Cjaval di Pontebe, il (loc. Cjaval di Ponteibe) Cavallo di Pontebba, Monte Rosskofel
Cjaval, il Cavallo, Monte
Cjavalì Cavalicco
Cjavàs Cavasso Nuovo
Cjavençan (loc. Cjavensan) Cavenzano
Cjavriis [-ìis] Chiavris
Cjevulis (loc. Cjevoles) Chievolis
Cjiscjerne Cisterna
Cjistiel Castello (Porpetto, UD)
Cjistiel (loc.Cjiscjel) Castello di Aviano
Cjistielgnûf (loc. Cjastelnouf) Castelnovo del Friuli
Cjistilîr Castellerio
Cjopris Chiopris
Cjopris e Viscon Chiopris Viscone
Cjôt (loc. Cjout) Chiout
Cju Cali Chiout Cali
Cju Çucuin Chiout Zucuin
Cju di Gus Chiout di Gus
Cju di Pupe Chiout di Puppe
Cju di Umil Chiout degli Uomini
Cju Martin Chiout di Martin
Cju Michêl Chiout Michel
Cju Pupin Chiout Pupin
Cladrecis Cladrecis
Clap Clap
Clap Grant, Creton di Clap Grande, Creton di
Clauian Clauiano
Clausêt (loc. Clausìet) Clauzetto
Claut (loc. Cjolt) Claut
Clautane, Forcje (loc. Forcja Clautana) Clautana, Forcella
Clavaiis (loc. Clavaias) Clavais
Clendis Clendis
Cleulis (loc. Cleulas) Cleulis
Cleve (loc. Cleva) Cleva
Cludini [-dì-] Cludinico
Cocau Coccau
Coder Coderno
Codês Codesio
Codroip Codroipo
Codromaz [-àz] Codromàz
Col Briè Col Nudo
Col Maiôr (loc. Col Maur) Col Major
Colians, il [-àns] Coglians, Monte
Colorêt Colloredo
Colorêt di Montalban Colloredo di Monte Albano
Colorêt di Prât Colloredo di Prato
Colosoman Collosomano
Colvare, la (loc. Colvara,la) Colvera, Torrente
Colvare, Val Colvera, Val
Colze Colza
Colzentîl Gentile, Col
Colzentîl Col Gentile
Comelians [-àns] Comegliàns
Çoncolan, il Zoncolan, Monte
Conoglan Conoglano
Contron Contron
Çopule (loc. Sopula) Zoppola
Cordenons Cordenons
Cordovât Cordovado
Cormons Cormòns
Cormôr Cormor
Cormôr, il Cormor, Torrente
Cornagjet Cornaget, Monte
Cornoçai (loc. Cornossai) Cornazzai
Corone Corona, Monte
Corone (loc. Corona) Corona
Coronis Coronis
Cortâl Cortale
Cose (loc. Cosa) Cosa
Cose, la (loc. Cosa, la) Cosa, Torrente
Cose, Val Cosa, Val
Cosean Coseano
Coseanet Coseanetto
Cosson Cosson
Cras Cras
Crasuline, la (loc. in Crasulina) Crasulina, Cimon di
Crauì Craùglio
Craurêt Craoretto
Crep Crep
Crep Nût Crep Nudo, Monte
Crete di Aip Aip, Creta di
Crete di Aip, la (loc. Creta di Aip, la) Creta di Aip
Crete di Gleriis, la o lis Siet Pichis Crete di Gleris
Crete di Tamau, la (loc. Creta di Tamau, la) Creta di Timau
Crete Forade (loc. Creta Forada) Creta Forata
Creton di Clap Grant Creton di Clap Grande
Cridule, il (loc. Cridola, il) Cridola, Monte
Crôs Croce
Crosaris Crosere (Latisana, UD)
Crosaris Crosere (Pocenia, UD)
Crostis, il (loc. Crostes) Crostis, Monte
Crosute, La Crosetta, la
Cuals (loc. Cuâs) Qualso
Cuar di Rosacis Corno di Rosazzo
Cuar, il Corno, Fiume
Cuar, il Corno, Torrente
Cuar, il Cuar, Monte
Cuar, la mont di Corno, Monte
Cuarnan, il Cuarnan, Monte
Cuarnap Cornappo
Cuarnap, il Cornappo, Torrente
Cuarnap, la Val dal Cornappo, Val
Çubiz Ciubiz
Cuc Cocco, Monte
Çuc dal Bôr Zuc dal Bôr
Çuc di Santis Zuc di Santis
Cucane Cuccana
Çucje Zucchia
Cudugnele Codugnella
Cuei, Il Collio
Cuel Colle (Arba, PN)
Cuel Colle (Pinzano al Tagliamento, PN)
Cuel da la Lune (loc. Cuel da la Luna) Col della Luna
Cuel de Forcje (loc. Cuel da Forcja) Cuel di Forchia
Cuelalt Collalto
Cueste Costa (Torreano, UD)
Cueste (loc. Cuosta) Costa (Aviano, PN)
Cuestelungje Costalunga
Cuestemulin Costamolino
Cuesteplane Costapiana
Cuestesachet Costa Sacchetto
Çufinis, lis Zuffine, Monti Le
Çuian Zuglian
Cuie Coia
Cuiniis (loc. Cuinias) Quiniis
Çul, Lâc dal Ciul, Lago del
Culâr, Mont o Cjâf dal Om Cullar, Monte
Culine (loc. Culino) Collina
Culine Piçule (loc. Culino Piçulo) Collinetta
Culture (loc. Cultura) Coltura
Culugne Colugna
Culurumiz [-rù-] Collerumiz
Culzei Culzei
Cumierç Comerzo
Cumine, La- (loc. Cumina, la) Comina, La
Çumpite Zompitta
Çupicje Zompicchia
Çurçuvint Cercivento
Çurçuvint Disore Cercivento di sopra
Çurçuvint Disot Cercivento di sotto
Curgnûi (loc. Corgnôi) Corgnolo
Curnin Cornino
Curtiel Cortello
Cusan (loc. Cudhan) Cusano
Cussignà Cussignacco

D[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Daçan Azzano
Dael Aiello del Friuli
Daleniis (loc. Dalenies) [-lè-] Allegnidis
Dalès Alesso
Dalnì Alnicco
Damâr Amaro
Dandul Dandolo
Daprât Aprato
Darbe (loc. Darba) Arba (PN)
Darcjan Disore Arcano superiore
Darcjan Disot Arcano inferiore
Dardâc Dardago
Dariul [-rì-] Arrìo
Darte Arta Terme
Dartigne Artegna
Darzin Arzene
Darzinut Arzenutto
Dasaiis (loc. Dasaia) Osais
Daupe Aupa
Davai Avaglio
Davâr Ovaro
Davaste (loc. Davasta) Ovasta
Davausse (loc. Davoussa) Avausa
Davian Aviano
Davolêt (loc. Davoleit) Ovoledo
Davosâs Avosacco
Dean, il Degano, Torrente
Dedeà Adegliacco
Denglâr Englaro
Dentesan Entesano
Dentramp Entrampo
Desemon Disore (loc. Desemon Disora) Esemon di sopra
Desemon Disot Esemon di sotto
Deveà Aveacco
Deveà Deveacco
Dieç Illegio
Dignan Dignano
Dilignidis (loc. Dilignidas) Dilignidis
Dimpeç Ampezzo
Dimplan Piano d'Arta
Dimponç Imponzo
Dinglagne (loc. Dinglagna) Inglagna
Dintissans Intissans
Distrà Istrago
Divilin Invillino
Dogne Dogna
Dogne, Cjanâl di Dogna, Val
Dogne, Jôf di Dogna, Jôf di
Dogne, la Dogna, Torrente
Dograve (loc. Dograva) Aurava
Dolegnan Dolegnano
Dolegne dal Cuei Dolegna del Collio
Doltris (loc. Dotris) Oltris
Domanins Domanins
Dondrace (loc. Dondrassa) Andrazza
Dordole Dordolla
Dosaip, il Dosaip, Monte
Duminisie Dominisia
Duran, il Duranno, Monte
Durgnês (loc. Durgneis) Orgnese
Durlasse Driolassa
Dursinins Disore (loc. Dursinins Disora) Orcenico superiore
Dursinins Disot Orcenico inferiore
Dusà Usago

E[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Enemonç Enemonzo

F[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Faedis Faedis
Faidone (loc. Faidona) Faidona
Faltron Feltrone
Fane (loc. Fana) Fanna
Fare (loc. Fara) Fara, Monte
Fare (loc. Fara) Farra d'Isonzo
Farle Farla
Favuîs Fauglis
Feagne Fagagna
Fele, la Fella, Fiume
Felet Feletto Umberto
Feletan Felettano
Feletis Felettis
Fielis Fielis
Fier, Cjanâl dal Ferro, Canal del
Firman (loc. Ferman) Firmano
Fiume Sîl Sile,
Flaiban Flaibano
Flaipan Flaipano
Flambri Flambro
Flambruç Flambruzzo
Flavuigne Flagogna
Flum, il Fiume, il
Flumignan Flumignano
Flumisel Fiumicello
Fognà Faugnacco
Fontanebuine Fontanabona
Fontanefrede (loc. Fontanafreda) Fontanafredda
Fontanive, la (loc. Fontaniva, la) Fontaniva
For di Avoltri (comun) For, il (paîs) (loc. For, lu) Forni Avoltri
For Disore (loc. For Disora) Forni di Sopra
For Disot Forni di Sotto
Foran Forame
Forcje, Il (loc. Forcja) Forchia, Monte
Forgjarie (loc. Forgjaria) Forgaria nel Friuli
Formeâs Formeaso
Fornalis Fornalis
Fraelà (loc. Freelà) Fraelacco
Fragjelis Fragielis
Frascole (loc. Frascola) [-scò-] Frascola, Monte
Frassenêt (loc. Frassenìet) Frassenetto
Frate (loc. Frata) Fratta (Maniago, PN)
Frate (loc. Frata) Fratta di Romans
Fratins Frattins
Fresis (loc. Freisas) Fresis
Frisanc Frisanco
Frofean Fraforeano
Fuart, Jôf Fuart, Jôf
Furcele (loc. Furcela) Forcella
Furgnei Fornelli
Fusee Fusea
Fusinis Fusine in Valromana
Fusinis, Lâcs di Fusine, Laghi di
Fusinis, Pas di Fusine, Valico di

G[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Galicis Galizzis
Gardiscje (loc. Gardiscja) Gradisca d'Isonzo
Giavons Gjavons
Gjai Gaio
Gjais Giais
Gjalarian Galleriano
Gjeri Dierico
Gjian Gagliano
Gjiviane (loc. Gjiviano) Givigliana
Glagnò, il Glagnò, Torrente
Glaunic Glaunicco
Glemone Gemona del Friuli
Gleriis (loc. Gleries) Gleris
Gnespolêt Nespoledo
Godie Godia
Gonars Gonars
Gorc, il Gorgo
Gorgaç (loc. Gorgath) Gorgazzo
Gôt Godo
Grac Gracco
Gradiscje (loc. Gradiscja) Gradisca (Spilimbergo, PN)
Gramoian Gramogliano
Grande, Val Grande, Val
Grant Cuel Gran Colle
Grau, la Marine di Grado, Laguna di
Grauçarie Grauzaria
Grauçarie, la Creta Grauzaria
Grauçarie, la Grauzaria, Creta
Gravucis (loc. Gravussis) Gravuzze
Grediscje Gradisca (Sedegliano, UD)
Gridiscjute Gradiscutta
Grions de Tor Grions del Torre
Grions di Sedean Grions
Gris Grizzo
Grîs Gris
Grivò, il Grivò, Torrente
Grupignan Grupignano
Guart, Cjanâl di (loc. Guart, in) Gorto, Canale di
Guriç (loc. Gurìs) Gorizzo
Guricize (loc. Gurississe) Goricizza
Gurize (loc. Guriza) GORIZIA

I - J[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Incjaroi, Cjanâl di Incaroio, Canale d’
Insic Giassico
Iplis (loc. Diplis) Ipplis
Isunçat, l' (loc. Isunsat) Isonzato, fiume
Jalmic Ialmicco
Jauar, il Iauar, Monte
Jervasute Gervasutta
Joanas, il Joanaz, Monte
Jôf dal Montâs, il (loc. Jouf dal Montâs) Jôf di Montasio
Jôf di Dogne (loc. Jouf di Dogne, il) Jôf di Dogna
Jôf di Miezegnot (loc. Jouf di Miezegnot) Jôf di Miezegnot
Jôf Fuart, il (loc. Jouf Fuart, il) Jôf Fuart
Jôf, la Mont di (loc. la Mont di Ouf) Jouf, Monte
Judri, il Iudrio, Torrente
Juliis, Alps Giulie, Alpi
Jutiç (loc. Jutìs) Iutizzo

L[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
La Glesie San Leopoldo Laglesie
La Maine Maina, La
Laibà Laibacco
Laipà Laipacco (Udine)
Laipà (loc. Leipà ) Laipacco (Paluzza, UD)
Lambrugn Lambrugno
Lance, Pas di Cason di Lanza, Passo del
Lastis, Cime (loc. Thima Lastis) Laste, Cima
Lateis Lateis
Lauc Lauco
Lauçà Lauzzacco
Lauçane Lauzzana
Lavardêt Lavardet, Forcella
Lavarian Lavariano
Lavie Lavia
Lavorêt Roveredo (Pocenia, UD)
Lavorêt Roveredo (Varmo, UD)
Lavorêt (loc. Lavoreit) Roveredo (Chiusaforte, UD)
Leâl, il Leale, Torrente
Leçà Lazzacco
Ledre, Canâl de Ledra, Canale
Ledre, la Ledra, Fiume
Lemene, il Lemene, fiume
Lenzon Lenzone
Lesis Lesis
Lessi Lessi
Lestans Lestans
Levrons Leproso
Liariis (loc. Liaries) Liariis
Lignan Lignano Sabbiadoro
Ligugnane Ligugnana
Lipà Laipacco (Tricesimo, UD)
Lipe Lippe
Listize (loc. Listisse) Lestizza
Liùs Lius, Forcella di
Liussûl Ligosullo
Livence, la Livenza, Fiume
Lonche Lonca
Lonzan Lonzano
Lorençâs (loc. Lorenzâs) Lorenzaso
Lovarie Lovaria
Lucinîs (loc. Luzinìs) Lucinico
Ludarie (loc. Ludario) Ludaria
Ludin, il Lodin, Monte
Lumiei, il Lumiei, Torrente
Lumignà Lumignacco
Lune, Cuel de Luna, Col della
Lungjis (loc. Lungjas) Lungis
Luserià Luseriacco
Lusinç, il (loc. Lusins, Isuns) Isonzo, Fiume
Luviee Lovea
Luvinà Leonacco
Luvincis (loc. Luvinças) Luincis
Luvint Luint

M[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Maçanins Mazzanins
Madone Madonna
Madone di Mont Castelmonte
Madrîs di Feagne Madrisio (Fagagna, UD)
Madrîs di Vil di Var Madrisio (Varmo, UD)
Magnan Magnano in Riviera
Magnanins Magnanins
Magredis Magredis
Maian Majano
Maiâs Maiaso
Mainize (loc. Mainiza) Màinizza
Maiôr, Cuel Major, Col
Malemaserie Malemaseria
Maleon Maleon
Maline, la Malina, Torrente
Malisane Malisana
Malnîs Malnisio
Manaçons Manazzons
Mangart, il Mangart, Monte
Manià Maniago
Manià Livri Maniago Libero
Maniaie Maniaglia
Manzan Manzano
Manzignel Manzinello
Mâr Adriatic Mare Adriatico
Maran, Marine di Marano, Laguna di
Maranzanis (loc. Maranzanas) Maranzanis
Marçârs Marzars
Marculin Marcolino
Mariae Mariae
Marian Mariano del Friuli
Mariane, la Amariana, Monte
Marignane Marignana
Marsuris Marsure (Aviano,PN)
Marsuris Marsure (Povoletto,UD)
Marsuris Marsure
Martignà Martignacco
Martinaç Martinazzo
Marulins Marolins
Masaruelis Masarolis
Maseriis (loc. Maseries) Maseris
Massuriis Massurie
Matan Matan
Maurie, La Mauria, Passo della
Melesons Malesons
Mels Mels
Menarûl Melarolo
Mene (loc. Mena) Mena
Merêt di Cjapitul Mereto di Capitolo
Merêt di Tombe Mereto di Tomba
Merlane Merlana
Mernic Mernicco
Mezamont (loc. Mont, la) Mezzomonte (Polcenigo, PN)
Midiis (loc. Midias) Mediis
Midiuce Medeuzza
Midun Meduno
Midun, Forcje Meduno, Forchia di
Midune, Borc (loc. Borgomiduna) Meduna, Borgo
Midune, la (loc. Miduna, la) Meduna, Fiume
Midune, Riu Meduna, Torrente
Mieli Mieli
Miezegnot, Jôf di (loc. Miezegnot, Jouf di) Miezegnot, Jôf di
Miezemont Mezzomonte (Prepotto, UD)
Migjee (loc. Migjea) Medea
Mincigòs Mincigos
Mion Mione
Miscjis Miscecco
Misincinis (loc. Misincines) Misincinis
Modean Modeano
Modolêt Modoletto
Modot Modotto
Molasse Molassa
Molevane (loc. Molevana) Molevana
Molmentêt Molmentet
Monai Ravascletto (paîs)
Mondel Mondel
Mondiprât Monteprato
Monfalcons, i Monfalcon di Montanaia, monte
Mont Monte (Buia, UD)
Mont di Crôs (loc. Mont di Crous) Monte Croce Carnico, Passo di
Mont di Crôs, Pas di Monte Croce, Passo di (Attimis, UD)
Mont di Dartigne Monte (Artegna, UD)
Mont di Prât Monte Prat, altipiano di
Mont di Rest, Pas di Monte Rest, Passo di
Mont Sante dal Lussari Lussari
Montâs, Jôf di Montasio, Jôf di
Monte Siere Siera,
Montegnà Montegnacco
Montenârs Montenars
Montine (loc. Montina) Montina
Montisel Monticello
Montreâl Montereale Valcellina
Morâr Moraro
Morene Morena
Morsan des Ocjis (loc. Morsan da lis Aucjis) Morsano al Tagliamento
Morsan di Strade Morsano di Strada
Mortean Mortegliano
Morùs Moruzzo
Moscjart Moscardo
Mosse (loc. Mossa) Mossa
Muart, Pas da la Morte, Passo della
Muçane Muzzana del Turgnano
Mueç (loc. Mueç Disore; Mueç Disot) Moggio Udinese
Muiesse di ca Moggessa di qua
Muiesse di là Moggessa di là
Muimans Moimacco
Muine (loc. Muina) Muina
Muinte (loc. Muinta) Muinta
Mulin Gnûf Molin Nuovo
Mulin vieri Molino Vecchio
Mulinis Molinis
Munistêt Monastetto
Munistîr (loc. Mulistîr) Monastero
Murçalis (loc. Murçalas) Murzalis
Muris Mure
Muris Muris
Murlis Murlis
Musclêt Muscletto
Muscli Muscoli
Mussons Mussons

N[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Nadison, il Natisone, Fiume
Nâf, la Nave
Naiarêt Noiaretto
Naiarêt de Tor Nogaredo al Torre
Nanarià Loneriacco
Narvenis Arvenis, Monte
Natarù Oltrerugo
Natisse, la (loc. Natissa, la) Natissa, Fiume
Naunine Naunina
Navarons Navarons
Navuacs Noax
Nearêt di Cuar Nogaredo di Corno
Nearêt di Prât Nogaredo di Prato
Neariis (loc. Nearies) Noiaris
Negrons Agrons
Nert Erto
Nert e Cjas Erto e Casso
Nevee, in Sella Nevea
Nimis Nimis
Noacuç Novacuzzo
Nogruele Nongruella
Noiâr, Puart di Porto Nogaro
Nonte (loc. Nonta) Nonta
Nunciel, il (loc. Nunsiel) Noncello, Fiume
Nuseunt Useunt

O[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Oborze Oborza
Ombrene (loc. Ombrena) Ombrena
Orçan Orzano
Orgnan Orgnano
Orsarie (loc. Orsaria) Orsaria
Oslavie Oslavia
Osôf Osoppo
Ospedâl Ospedaletto
Osternic Osternig, Monte
Ovedàs Ovedasso

P[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Padier Paderno (Udine)
Pagjer Paderno (Premariacco, UD)
Pagnà Pagnacco
Palaçûl (loc. Palassôl) Palazzolo dello Stella
Palâr, il Palar, Torrente
Palavierte, la Palavierte, Monte
Pale Pala, Monte
Pale Barçane, Forcje di (loc. Pala Barçana) Pala Barzana, Forcella di
Palme Palmanova
Palse Palse
Paluce Paluzza
Palugjee (loc. Palugjea) Paludea
Palût Paludo
Pampelune Pampaluna
Pani Pani
Panigai Panigai
Pantianins Pantianicco
Paparià Popereacco
Paparian Papariano
Paparots Paparotti
Paravîs Paradiso
Parteulis Perteole
Partistagn, Cjistiel di Partistagno, Castello di
Pasian di Prât Pasian di Prato
Passarian Passariano
Passarian di Pavie Persereano
Passons Passons
Patoc Patoc
Paulâr Paularo
Paulâr Paularo, Monte
Paulêt Povoletto
Pavie Pavia di Udine
Pecêt (loc. Peceit) Pezzeit
Pecol Pecolle
Pedarç, Cjanâl (loc. Cjanâl) Pesarina, Val
Pedrose Pedrosa
Peonis Peonis
Percût Percoto
Pêrs Pers (Majano, UD)
Pêrs Pers (Montenars, UD)
Perteade Pietratagliata
Perteade (loc. Perteada) Pertegada
Pesariis (loc. Pesaria) Pesariis
Pesarine, la (loc. Pesarina, la) Pesarina, Torrente
Petruc Petrucco
Piçat Piciat, Monte
Pidemont Pedemonte
Piedim Piedim
Pieltinis Pieltinis, Monte
Pielunc Pielungo
Pierabec (loc. Pierobec, in) Pierabech
Pierie (loc. Pieria) Pieria
Pignan Pignano
Piluver Pioverno
Pinade Pineta
Pinçan Pinzano al Tagliamento
Pinede Lignano Pineta
Pinêt Pinedo
Piscjarole (loc. Piscjarola) Pescarola
Pissignan Pissignano
Piume (loc. Piuma) Piuma
Plagnis Plagnis
Plain Plaino
Plan dal Cjaval Piancavallo
Plan de Merie Pian delle Merie
Plan di ca Piani di qua
Plan di Cocès Pian di Coces
Plan di là Piani di là
Plan di Vas Piani di Vas
Planats, i Pianatti
Plans dal Montâs, i Montasio, Altipiano del
Plans di Luce, i (loc. Plans di Luço, ju) Piani di Luzza
Plasencis Plasencis
Plauris, la mont di Plauris, Monte
Plêf Pieve di Rosa
Plessive Plessiva di Medana
Plezighe Pleziche
Plombade, la (loc. Plombada, la) Piombada, Monte
Plovie Piovega
Plugne Plugna
Poç Pozzo (Codroipo, UD)
Poç (loc. Pos) Pozzo (S.Giorgio della Richinvelda, PN)
Poçalis (loc. Poçales) Pozzalis
Pocec (loc. Possec) Pozzecco
Pocis (loc. Poças) Pozzis
Podresche Podresca
Pofavri Poffabro
Poiane Poiana
Poianis Poianis
Poiate Poiate
Polcenic (loc. Borc, al) Polcenigo
Poludnic Poludnig, Monte
Pontaibe, la Pontaiba
Pontebane, la Pontebbana, Torrente
Pontebe (loc. Ponteibe) Pontebba
Ponze Grande Ponza Grande, Monte
Porçûs Porzus
PORDENON PORDENONE
Porpêt Porpetto
Povolâr Povolaro
Pradaman Pradamano
Pradandons Pradandons
Pradibosc Pradibosco
Pradiçûl (loc. Pradissiûl) Pradiziolo
Pradis Pradis (Moggio Udinese, UD)
Pradis Disore Pradis di sopra
Pradis Disot Pradis di sotto
Pradumbli Pradumbli
Prafuart (loc. Prefuart) Praforte
Pramaiôr, il (loc. Pramaiour, il) Pramaggiore, Monte
Prampar Prampero
Pramuel Pramollo, Passo di
Prât Prato Carnico
Predil, il Predil, Passo del
Premariâs Premariacco
Preon Preone
Prepot Prepotto
Prepotiscjis Prepotischis
Prerit Prerit
Pri Prico
Primulà Primulacco
Priole (loc. Prioule) Priola
Prisnic Prisnig, Monte
Prissinins Precenicco
Pristint Prestento
Priûs Priuso
Privan (loc. Prevan) Privano
Prodolon Prodolone
Provesan Provesano
Puartis Portis
Pucinie Pocenia
Puçui Pozzuolo del Friuli
Pudigori Piedimonte del Calvario
Puincic (loc. Puinthic) Poincicco
Puint dal Tiliment, il (loc. Punt dal Tiliment, il) Delizia, Ponte della
Puint di Sant Quarin Ponte San Quirino
Pure, Pas dal Pura, Passo del
Puriessin Purgessimo
Pusee Pusea
Pustuncic (loc. Pustunsic) Postoncicco

R[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Rabil Cave del Predil
Rabil, Lâc di Predil, Lago del
Racolane Raccolana
Ramandul (loc. Romandul) Ramandolo
Ramussiel Ramuscello
Rangjis (loc. Ranze) Range
Ranzan (loc. Randhan) Ranzano
Rascjà (loc. Roscjà) Raschiacco
Raspan Raspano
Raucic Raucicco
Raussêt (loc. Rosseit) Rauscedo
Raut Raut, Monte
Ravasclêt Ravascletto
Raviei Raveo
Ravinis (loc. Ravines) Ravinis
Ravose Ravosa
Reane dal Roiâl Reana del Roiale
Reant Reant
Reanuce Reanuzza
Reclûs (loc. Riclûs) Racchiuso
Redone (loc. Redona) Redona
Redone o di Tramonç, Lâc di Redona o dei Tramonti, Lago di
Reghine, Flum Reghena, Fiume
Remanzâs Remanzacco
Remugnan Remugnano
Resie, la Resia, Torrente
Resiute Resiutta
Rest, il Rest, Monte
Ribis Ribis
Riçs , i Rizzi
Riçûl Rizzolo
Ridincic (loc. Ridicic) Redenzicco
Rigulât Rigolato
Risan Risano
Riu Rivo
Riu Blanc, Val dal Rio Bianco, Vallone di
Riul Rivoli di Osoppo
Riulade Riolada
Rivarote Rivarotta
Rividiscje Rividischia
Riviere (loc. Riviera) Riviera
Rivignan Rivignano
Rivis Rivis
Rivis d'Arcjan (loc. Rives d'Arcjan) Rive d'Arcano
Rivolt Rivolto
Rivote Rivotta
Rodean dal Alt Rodeano alto
Rodean dal Bas Rodeano basso
Roman Romano
Romans Romans (Cordenons, PN)
Romans dal Lusinç Romans d'Isonzo
Romans di Vil di Var Romans (Varmo, UD)
Roncjetis Ronchiettis
Roncjis Ronchis
Roncjis di Faedis Ronchis (Faedis, UD)
Roncjis di Torean Ronchis (Torreano, UD)
Roncs, i (loc. Rons, i) Ronchi-Popereacco
Rorai Grant Rorai Grande
Rosacis (loc. ta Badie) Rosazzo
Rose Rosa
Rossetum Resettum, Monte
Rualis Rualis
Rualp Rivalpo
Rude (loc. Ruda) Ruda
Runcje Runchia (Lauco, UD)
Runcje (loc. Runcja) Runchia (Comeglians, UD)
Runcjis Runcis
Runcjis (loc. Runcje) Ronche
Rusclêt Ruscletto
Russiz [Rùs-] Russiz
Rutârs Ruttars
Rute Rutte
Ruvignans Rubignacco
Ruvigne Ragogna
Ruvigne, Lâc di Ragogna, Lago di

S[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Sacastoie Sottocostoia
Sacîl (loc. Sassîl) Sacile
Sacilet (loc. Sassîl) Saciletto
Sacol Sottocolle (Polcenigo)
Sacudiel Saccudello
Sacuel Sottocolle (Buia)
Saisare, la val Saisera, Val
Salamant Salamant
Salârs Salars
Salet Saletto (Chiusaforte, UD)
Salet Saletto (Dogna, UD)
Salet Saletto (Morsano al Tagliamento, PN)
Salets Saletti
Salets, Riu dai Lago, Rio del
Salets, riù dai Rio del Lago, Val
Salin Salino
Salincjêt, Il Salinchiet, Monte
Salt Salt (Artegna, UD)
Salt (loc. Sât) Salt (Povoletto, UD)
Samardencje Sammardenchia (Pozzuolo del Friuli, UD)
Samardencje Sammardenchia (Tarcento, UD)
Samblâc Somplago
Samont Sottomonte (Meduno, PN)
San Valantin, la Mont di Sabotino, Monte
Sanguarç (loc. Sanguars, Sanuars) Sanguarzo
Sant Andrât dal Judri Sant'Andrat dello Iudrio
Sant Andrât di Talmassons Sant'Andrat del Cormor
Sant Andree (loc. Sant Andrea) Sant'Andrea (Gorizia)
Sant Antoni Sant'Antonio
Sant Antoni Sant'Antonio (Fiumicello, UD)
Sant Aroc San Rocco (Forgaria nel Friuli, UD)
Sant Bernart San Bernardo
Sant Denêl San Daniele del Friuli
Sant Durì Sant'Odorico
Sant Florean San Floreano
Sant Foche (loc. Sant Foca) San Foca
Sant Francesc (loc. Cjanâl) San Francesco (Vito d'Asio, PN)
Sant Gotart San Gottardo
Sant Jacum (di Ruvigne) San Giacomo (Ragogna)
Sant Lenart (loc. Salinart) San Leonardo Valcellina
Sant Liseu Sant'Eliseo
Sant Lurinç San Lorenzo (Manzano, UD)
Sant Lurinç San Lorenzo (Sedegliano, UD)
Sant Lurinç (loc. Salorens) San Lorenzo (Fiumicello, UD)
Sant Lurinç (loc. Salurins) San Lorenzo (Arzene, PN)
Sant Lurinç dal Lusinç San Lorenzo Isontino
Sant Marc San Marco
Sant Martin San Martino (Codroipo, UD)
Sant Martin San Martino (Erto e Casso, PN)
Sant Martin San Martino (Terzo di Aquileia, UD)
Sant Martin San Martino di Campagna
Sant Martin di Voleson San Martino al Tagliamento
Sant Maur, Borc di San Mauro, Borgo
Sant Nicolau (loc. Sanicolò) San Nicolò (Ruda, UD)
Sant Pauli San Paolo
Sant Pieri San Pietro (Codroipo, UD)
Sant Pieri San Pietro (Ragogna, UD)
Sant Pieri di Cjaçà San Pietro Chiazzacco
Sant Pieri, Cjanâl di San Pietro, Canale di
Sant Quarin San Quirino
Sant Roc San Rocco (Udine)
Sant Salvadôr San Salvatore
Sant Scjefin Santo Stefano
Sant Scjefin (loc. Sascjefin) Santo Stefano Udinese
Sant Simeon, la mont di San Simeone, Monte
Sant Svualt Sant'Osvaldo (Udine)
Sant Svualt, Pas di Sant'Osvaldo, Passo di
Sant Tomâs San Tomaso
Sant Valantin (loc. Savalantin) San Valentino
Sant Vît dal Tiliment San Vito al Tagliamento
Sant Vît de Tor San Vito al Torre
Sant Vît di Feagne San Vito di Fagagna
Sant Zili San Zili
Sant Zorç San Giorgio
Sant Zorç de Richinvelde (loc. Sant 'Sors) San Giorgio della Richinvelda
Sant Zorç di Noiâr San Giorgio di Nogaro
Sant Zuan (loc. Sant Zan) San Giovanni (Polcenigo, PN)
Sant Zuan dal Nadison San Giovanni al Natisone
Sant Zuan di Cjasarse (loc. Sant 'Suan) San Giovanni (Casarsa della Delizia, PN)
Sant Zuan in Cuel San Giovanni in Colle
Sante Catarine Santa Caterina
Sante Eline Sant'Elena
Sante Foscje Santa Fosca
Sante Luzie (loc. Santa Luthia) Santa Lucia
Sante Margarite Santa Margherita
Sante Marie di Sclaunic Santa Maria di Sclaunicco
Sante Marie la Lungje Santa Maria la Longa
Sante Marie Madalene Santa Maria Maddalena
Sante Marize (loc. Sante Marisse) Santa Marizza
Sante Marizute (loc. Sante Marissute) Santa Marizzutta
Santis, Çuc di Santis, Zuc di
Sanvidot San Vidotto
Sarc, il Pic di Sart, Monte
Sarodinis o Pale dal Tei Pala d'Altei
Sarsêt Ceresetto
Sarvâs San Gervasio (Carlino, UD)
Sauris Sauris
Savalons Savalons
Savonelis (loc. Savoneles) Aonedis
Savorgnan Savorgnano
Savorgnanut Savorgnanutto
Scjarsò, il Chiarzò, Torrente
Scjasis Case
Sclaunic Sclaunicco
Sclavons Sclavons
Scluse Chiusaforte
Sclusevecje Chiusavecchia
Scodovacje (loc. Scodovacja) Scodovacca
Scriò Scriò
Sece Sezza
Secuals Sequals
Sedean Sedegliano
Sedran Sedrano
Segnà Segnacco
Sele Sella
Selve, Lâc di (loc. Selva) Selva, Lago di
Selvis Selvis
Selvucis Selvuzzis
Semedons Sotmedons
Seorgnan Savorgnano del Torre
Serniate, Crete (loc. Seregnò, la Crete di ) Sernio, Monte
Setemane, Riu Settimana, Torrente
Setemane, Val Settimana, Val
'Sevean Sevegliano
Sfleons, la Mont di Fleons, Monte
Sfueime, la Soima, Torrente
Sià Siacco
Siai Siaio
Sidilis Sedilis
Siest Sesto al Reghena
Sighiet Sigilletto
Sîl (loc. Sil) Villa Sile
Silisie, il (loc. Silisia) Silisia, Torrente
Sinaus Scinauz, Monte
Sivian Sivigliano
Slize, Riu Slizza, Torrente
Soclêf (loc. Socleif) Socchieve
Solaris Solaris
Solârs Solars
Solescjan Soleschiano
Solomberc Solimbergo
Som Cuers Cima Corso, Sella di
Somprât Somprado
Somvalcjalde (loc. Somvolcjalda) Valcalda, Sella
Sondogne, in Somdogna, Sella di
Soremont (loc. Saramont) Sopramonte
Sostâs Sostasio
Sot Cjistiel (loc. Sot Cjiscjel) Sotto Castello
Sotmont Sottomonte (Artegna, UD)
Sotselve Sottoselva
Spesse (loc. Spessa) Spessa (Cividale del Friuli, UD)
Spilimberc Spilimbergo
Stai Stavoli
Stâi, i Povici
Stalis Stalis
Stalis Stallis
Starnaçâs (loc. Starnassâs) Darnazzacco
Stele Stella
Stele, il Stella, Fiume
Sterp Sterpo
Stracis (loc. Strazis) Straccis
Strambons Strambons
Strassolt Strassoldo
Stremiz Stremiz
Strets, i Stretti
Studene Alte Studena alta
Studene Basse Studena bassa
Subît Subit
Suçulins (loc. Sussulins) Suzzolins
Sudri Sutrio
Sunviele Silvella
Surnins Sornicco
Susans Susans

T[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Taboghe Taboga
Taiêt Taiet, Monte
Talmasson (loc. Tamasson) Talmasson
Talmassons Talmassons
Tamar Tamar
Tamarots, i Tamaroz
Tamau Timau
Tamau, Crete di Timau, Creta di
Tapoian Tapogliano
Tarcint Tarcento
Tarnep Interneppo
Tarvis Tarvisio
Taurian Tauriano
Terençan Terenzano
Tersadie, la Tersadia, Monte
Tesis Tesis
Testeons Casteons
Tierç Terzo (Tolmezzo, UD)
Tierç (loc. Tiars) Terzo d'Aquileia
Tierfin, il Crodin di Tiarfin
Tierfin, il Tiarfin, Crodin di
Tiliment, il Tagliamento, Fiume
Tiliment, Valade dal Tagliamento, Valle del
Tinise, Mont la (loc. Tinisa) Tinisa, Monte
Tisane (loc. Tisana) Latisana
Tisanote (loc. Tisanota) Latisanotta
Tissan Tissano
Titian Titiano
Toc, il Toc, Monte
Toian Togliano
Tombe Tomba (Buia, UD)
Tombe Tomba (Mereto di Tomba, UD)
Tonçolan Tonzolano
Top Toppo
Tor Torre
Tor di Zuin (loc. Tor, al, Tor di 'Suin) Torviscosa
Tor, la Torre, Torrente
Tor, Val de Torre, Val
Torean Torreano (Martignacco, UD)
Torean Torreano (UD)
Torlan Torlano
Torrente Racolane, la Raccolana,
Torse (loc. Torce) Torsa
Tramonç Disore Tramonti di Sopra (comun)
Tramonç Disot Tramonti di Sotto (comun)
Tramontine, Val Tramontina, Val
Trasaghis (loc. Trasagas) Trasaghis
Travasans Travasans
Trave Trava
Travês Travesio
Tredul (loc. Tredol) Tredolo
Treli Trelli
Trep di Cjargne Treppo Carnico
Trep Grant Treppo Grande
Trep Piçul Treppo Piccolo
Tresesin Tricesimo
Triscjamps Trischiamp
Trivià Tiveriacco
Trivignan Trivignano Udinese
Truie (loc. Truia) Truia
Tualiis (loc. Tualias) Tualis
Tumieç Tolmezzo
Turide Turrida
Turlon Turlon, Monte

U[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
UDIN UDINE
Ulturis Alture
Une, Plan de (loc. Una, Plan da) Priuso, Forca di
Urbignà Urbignacco
Ursinins Piçul Ursinins Piccolo
Ursinis Grant Ursinins Grande

V[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Vacîl Vacile
Vacjalisse (loc. Vacjalissa) Vacalizza, Monte
Vaiont Vajont
Vaiont, lâc dal Vajont, Lago del
Val Valle (Arta Terme, UD)
Val Valle (Faedis, UD)
Val Valle (Reana del Roiale, UD)
Val da l'Albe Alba, Val
Val di Lauc Val di Lauco
Val Racolane, Cjanâl di Raccolana,
Valarian Valeriano
Valcjalde (loc. Volcjalda) Valcalda
Valcjalde, Mont (loc. Volcjalda) Valcalda, Monte
Valcjanâl Canale,Val
Valdaiar Valdaier
Valdestali Valdestali
Valdimontane Vallemontana
Valnunciel (loc. Valnunsiel) Vallenoncello
Valpicêt Valpicetto
Valtoiis (loc. Valtoias) Voltois
Var, il Varmo, fiume
Varian Variano
Varmost Varmost
Varsuole (loc. Varsuola) Versiola
Vasinis (loc. Vasinas) Avasinis
Vencjarêt Venchieredo
Vencò Vencò
Vençon Venzone
Vençonassie, la Venzonassa, Torrente
Vençonassie, la val Venzonassa, Valle della
Vendâs Vendasio
Vendoi Vendoglio
Vergnà Vergnacco
Versute (loc. Versuta) Versutta
Verzegnis (loc. Verzegnas) Verzegnis
Verzegnis, la Mont di (loc Verzegnas, la Mont di) Verzegnis, Monte.
Verzegnis, Lâc di Verzegnis, Lago di
Viâs Viaso
Vîc Vico (Forni di Sotto, UD)
Vîc Vico (Forni di Sopra, UD)
Vidâi di Dogne Vidali (Dogna)
Vidâi di Scluse Vidali (Chiusaforte, UD)
Vidulis (loc. Vidules) Vidulis
Vidunce (loc. Vidunça) Vidunza
Vielie, Riu Viellia, Torrente
Vierse (loc. Viarsa) Versa
Vierse, la (loc. Viarsa, la) Versa, Torrente
Viladolt Villadolt
Vilalte Villalta (Fagagna, UD)
Vildivar Varmo
Vile (loc. Vila) Villa (Verzegnis, UD)
Vile di Cjargne Villa Santina
Vile di Fûr Villafuori
Vile di mieç Tramonti di Mezzo
Vile di Mieç Villamezzo
Vile Disore (loc. Vila Disora) Tramonti di Sopra (paîs)
Vile Disot (loc. Vila Disot) Tramonti di Sotto (paîs)
Vile Sgrafe (loc. Vila Sgrafa) Villa d'Arco
Vile Visintine (loc. Vila, la) Villa Vicentina
Vilecjaze (loc. Vilecjasse) Villacaccia
Vilefrede Villafredda
Vilegnove Villanova (Chiusaforte, UD)
Vilegnove Villanova (S.Daniele del Friuli, UD)
Vilegnove (loc. Vilagnova) Villanova di Farra
Vilegnove (loc. Vilanuova) Villanova (Pordenone)
Vilegnove dal Judri Villanova dello Iudrio
Vilès Villesse
Vilevuarbe Villaorba
Vilignove Villanova (S.Giorgio di Nogaro, UD)
Vilote Villotta
Viluce Villuzza
Vinadie, la Vinadia, Torrente
Vinai Vinaio
Vinûf (loc. Vinouf) Vigonovo
Vipau, Flum Vipacco, Fiume
Visc Visco
Viscon Viscone
Visepente Basagliapenta
Visinâl Vicinale
Visinâl Visinale
Vissandon Vissandone
Vissocco Vissoc
Vît Vito d'Asio
Vivâr Vivaro
Volaie, la (loc. Volaio, la) Volaia, Monti di
Voleson Valvasone
Voncedis (loc. Voncedas) Oncedis
Vuanis Ioannis
Vuelis Oleis
Vuezis (loc. Vuezos) Vuezzis
Vuirc (loc. Vuerc) Virco

Z[cambie | modifiche il codiç]

Furlan Talian
Zambon Zamboni
Zeà Zegliacco
Zeanut Zeglianutto
Zenodis (loc. Zenodes) Zenodis
Zerà Ziracco
Zermule, la [-mù-] Zermùla, Monte
Ziline Zellina
Ziline, la Zellina, Fiume
Zui Zuglio
Zumeais Zomeais
Zuviel Zovello


Leams esternis[cambie | modifiche il codiç]